Tour Column Editie 2021

Beste Ploegleiders 2021-2

op
30 juni 2021

Beste ploegleiders,

Vijf etappes zijn er slechts verreden, maar wat een spraakmakende ritten hebben we al gezien. Zo flikt mijn klasbak Matthieu van der Poel het een na het ander. Zijn tour kon al niet meer stuk na het behalen van het geel, maar het lijkt hem niet genoeg…KLASBAK in kapitaalletters.

IDIOOT mag ook in kapitaalletters en slaat op de vrouw die de eerste dag zo nodig haar opi en omi de groetjes wilde doen met een kartonnen bord, de tourrenners daarbij totaal negerend. Als ze er inderdaad met 1500 euro boete vanaf komt, mag ze in haar handjes knijpen. Ik denk trouwens dat opi en omi nooit meer haar groeten op een kaart kunnen lezen, zonder naar hun hart te grijpen.

Nee, dan Tour de Westwoud. Daar gonst het woord VERMAKELIJK door het dorp en wordt op gniffelende toon het verhaal van Robbert Oud verteld. In de sfeer van: ‘Je weet wel, de zoon van oud winnaar Dick en de broer van oud winnaar Dirk. Nou, die Robbert dus is de grote man achter Tour en Bloc in Blokker en volgt het wielercircus sinds jaar en dag op de voet.’ Waarschijnlijk begint dan het besmuikte gelach achter een hand voordat de verteller verder kan. ‘Dit voorjaar is Robbert naar het Sudetengebied verhuisd om eindelijk zijn grote droom te kunnen verwezenlijken: meedoen aan onze Tour de Westwoud.’ Dan volgt een schaterlach en proest de verteller het uit. Hikkend, maar nog net te verstaan is te horen dat Robbert op de 239e plaats staat.

Op directieniveau, want ook de monsieurs Lévitan en Le Blanc bevinden zich daar op respectievelijk de 236e en 234e plek. Spelleiders die hun eigen spel niet snappen? Het geeft in ieder geval te denken.

Helemaal aan de andere kant van de ranglijst staat Johan Mol. Met 137 punten in the pocket hangt bij hem de GELE VLAG, het kostbaarste textiel in deze tourweken. Geen idee wie Johan is, dus om hem ‘smoel’ te geven heb ik wat Facebook research gedaan. Ik zie dat hij werkt bij Toyota Botman, vermoedelijk een rijpe dertiger is en groot fan van Ajax. En van motorraces. Bovendien heeft hij een relatie en is het schattige jochie op zijn profielfoto vermoedelijk zijn zoontje. Toch leuk als we een beetje beeld hebben van Johan. Zo kan ik ook onthullen dat het favoriete programma van Johan RTL Tour Du Jour is.

Goed om te weten voor alle ploegleiders die op jacht zijn naar zijn gele trui, Johan laat het niet van geluk afhangen, maar zet kennis in. Echte kennis. Misschien wil Johan eens met Robbert praten, want ik vind het zo zielig voor hem.

Reageren? Input? [email protected]

LABELS
OOK LEUK