Tour Column Tour Column Editie 2018

Beste ploegleiders (1)

op
15 juni 2018

Beste gelukkige ploegleider moet ik zeggen, want je hebt een boekje weten te bemachtigen. Ernaast grijpen is drie weken toeschouwer zijn van Tour de Westwoud. Een zomernachtmerrie voor de wielerliefhebbers uit het dorp.
Maar ook de aanloop naar de trekkingsavond zou je missen. Een opwindend traject dat ik wisselend beleef.

Zo heb ik nu al het spannende voorgevoel dat het weleens een goed tourjaar voor mij kan worden. 2018 bevat namelijk de drie getallen van mijn geluksnummers. Acht en twaalf. De nul is niks en mag simpel weggestreept worden.
De fase van het magisch denken is bij mij nooit helemaal overgegaan.

Ben ik de enige die vanuit het gevoel op de trekkingsavond een keuze gaat maken? Die enigszins gespannen naar de lijsten kijkt waar mijn zelfgekozen renners op moeten staan? Zeg me dat het niet zo is.
Het idee grip te hebben op de voortgang van het spel, begint daar. Welke renners triggeren mij en beloven mij stilzwijgend bergen punten? Onzin?
Op basis van prestaties kiezen is dat misschien eveneens. Gaat Froome als Girowinnaar bijvoorbeeld weer geweldig
presteren? Zijn benen zijn ook een keer op. En dat dopingverhaal hangt ook als een niet lekker luchtje om hem heen. Mijn ploeg gaat hij niet leiden.
Hoe bereiden jullie je voor op de o zo belangrijke samenstelling van de eigen ploeg?

Mijn eigen Westwouder is het nuchtere voorbeeld met een praktische aanpak. Hij maakt zijn keuze op basis van wat hij leest, ziet en hoort. En papiertjes met nummers uit een doos pakken is gewoon papiertjes met nummers uit een doos pakken. Behalve dan dat hij ondertussen ook nog eens gezellig kletst met de schrijfdames.
Daarom wil ik niet dat hij mijn ploeg trekt. De juiste focus ontbreekt. En toeval of niet, hij eindigt vrijwel altijd lager dan ik.

Aan kaarsjes opsteken doe ik niet, maar ik zweer bij volle aandacht en concentratie tijdens de handeling. Een ritueel dat zich per blaadje herhaalt. Rationeel wijs ik het af, als dwangneurose kan ik het niet weerstaan.
Tom Dumoulin zei zo mooi bij de start van de Giro vooral te willen genieten: ‘Als ik me alleen maar blindstaar op het resultaat gaat het fout.’
Zucht, ik zie als een berg tegen de trekkingsavond op. Jullie wens ik veel plezier.

LABELS
OOK LEUK