Nooit meer bokjesverkoop bij monsieur Levitan
Editie 2019

Beste Ploegleiders 2019-1

on
29 juni 2019

Beste ploegleiders,

De één na grootste vraag voorafgaand aan de Tour is of onze Tom toch meedoet nu de Giro voor hem niet meer dan een trainingsrondje werd.
Dat was uiteraard hartstikke jammer en zielig, maar ja, als het betekent dat hij voor ons gaat rijden is zijn verdriet onze mazzel.

De grootste vraag is van een heel andere orde: namelijk hoe gaat de boekjesverkoop er dit jaar uit zien? Niet meer bij monsieur Levitan in de keuken of de tuin, dat tijdperk is afgesloten.
Geen kopjes koffie van de tourdirecteur himself meer voor de wachtenden. Niet langer tenten, meegebrachte tuinstoelen, kratten bier en bbq in de voortuin aan de Dr Nuijenstraat. Het is over en uit met de heerlijke kneuterigheid van het hekje aan de zijkant van het huis. Waar je pas door mag als je voorganger met een blij smoeltje en een deelnemersboekje terugkomt.
En ik weet wel, niets is voor eeuwig, maar een stukje nostalgie in het Westwoudse spel verdwijnt hiermee. Laten we het weemoed noemen.

Vanaf dit jaar wordt De Schalm het verkooppunt van de, we-doen-er-nog-net-geen-moord-voor, deelnemersboekjes.
Nu ben ik, niet toevallig, dol op De Schalm. Postuum houd ik nog steeds van Kees en voor Annie en Roel heb ik een zwak. Alleen, dit is andere koek dan een ticketshop. Een deelnamebewijs is echt papier dat met echt geld betaald moet worden.
Zeker, je zet een tafel met een paar stoelen neer en je kan met de verkoop beginnen. Simpel. Lijkt het, want hoe krijg je daarbij de sfeer die van verkoop tot slotfeest zo typerend is voor het Westwoudse spel?

Gaan mensen nu voor De Schalm tenten opzetten? En zitten op een allegaartje van zelf meegenomen tuinstoelen, krukjes en bankjes. Met thermoskannen koffie, gevulde koeken en cup a soup. Oud bankstel erbij met een nog niet naar grofvuil gebracht carpet en, wie weet, met een lekker stukje muziek van Roel? Ik hoop het zo.

Een sfeertje dat uitnodigt om iets langer te blijven dan nodig is, nog even te kletsen met die en die. Te lachen met degenen die je al een tijdje niet gesproken hebt. Of gewoon, zomaar, om heerlijk onder de mensen te zijn.
Eigenlijk maakt het dan geen moer uit of Tom Dumoulin nou wel of niet meedoet aan de Tour.
Tour de Westwoud heeft al gewonnen.

TAGS
RELATED POSTS