Berichten Tour Column Tour Column Editie 2021

Beste ploegleiders, 2021-4

op
11 juli 2021

In het klassement sta ik op plek 73, een getal dat me weinig doet, nu de 60 met veel tamtam mijn leven is in gefietst. Een hele week waaierde ik van de ene originele verrassing naar de andere.

Uitkijkend vanaf de top van het nieuwe hoogtepunt weet ik dat ergens, niet in het zicht, het nieuwe hoogtepunt 70 ligt. Vol vertrouwen kijk ik die kant op.

De ranglijst van Tour de Westwoud draagt daar sterk aan bij. Op de eerste plek  staat Afra Groot en op de tweede plek Wil Patrouille. Twee oudere dames die de rest het nakijken geven. En misschien moeten ze daarvoor al stoempend met het kontje uit het zadel en stevig op de pedalen staan, maar ze doen het. Houd vol dames, houd vol! Ook voor Mira van Kuppeveld, die 12 juli 50 wordt. Van harte gefeliciteerd, Mira!

Felicitaties zijn er ook voor ploegleider en videoman Jan van Kampen en zijn vrouw Josien Schaper met hun zoon, Siem. Een tourbaby!

De tourdirectie juicht en jubelt en vraagt zich af de hoeveelste tourbaby Siem is in het vierendertigjarige bestaan van de Westwoudse tour. Of ik dat even wil uitzoeken. Fijntjes lieten zij mij weten dat ik er geen ben, ook al ben ik mijn hele zestigjarige leven lang in de tourweken jarig. Te oud, gelet op de leeftijd van de TdW. En bovendien geboren Grootebroekse. Fout grondgebied om aan het spel mee te mogen doen.

Van Bryan Paartman, Lex de Decker, Guus de Jong, Milena de Haan, Lotte Schaper, Chris Deken, Rimke Koeman en Niek Beemster is bekend dat zij wel tot het selecte gezelschap van tourbaby’s behoren, maar er zijn er vast meer.

Laat het mij weten! en stuur naam , geboortedatum en de namen van de ouders naar [email protected]

Wat de tourdirectie met de info gaat doen? Geen idee. Misschien wordt rond  de groep uitverkorenen een PR- team gebouwd om prachtige tourbaby’s te promoten en zo de verjonging van het dorp te stimuleren.

Of tourbaby’s, op latere leeftijd betere  ploegleiders  worden?  Daar is weinig tot niets over bekend. In het huidige deelnemersveld kom ik er te weinig tegen om tot een betrouwbare conclusie te komen.

Zo staat Bryan Paartman op een onbeduidende ( Sorry, Bryan) 142e plek. Hetzelfde geldt voor Guus de Jong, op de 189e plaats 189,  nog beroerder.

Alleen Chris Deken, 86e, doet het iets beter. Lex de Decker, Milena de Haan en Lotte Schaper zijn helemaal niet in de lijst terug te vinden.

Ik zie wel iets anders wat opvalt. Zo weet ik dat Lotte van Diepen half april jarig is. Reken je terug dan kom je uit op…half juli. Precies, in de tourweken. En we weten allemaal wie de ouders zijn.

Lotte doet het op de 54e plek niet verkeerd. Eindigde ze vorig jaar ook niet hoog?

Zet de schroom opzij en erken dat er na een klinkende etappeoverwinning als ploegleider een overwinningsroes ontstaat met soms mooie gevolgen. En wat te denken van de dampende slotavonden? Met vele prijzen, drank en gezelligheid. Dat je daarna blij thuiskomt enzo…

Zoals verwacht mag worden neem ik de zoektocht  naar tourbaby’s serieus.

Lotte is er gewoon één.

En daar moeten er meer van zijn. Ik hoor het graag 🙂

LABELS
OOK LEUK