Winnaar TDWW 2022 Gerard Stam
Berichten

Gerard Stam winnaar TdW 2022

Door
op
25 juli 2022

Voor het tweede jaar op rij en voor de derde keer in de historie van Tour de Westwoud mocht Gerard Stam op de slotavond de hoogste trede van het erepodium beklimmen.

Met 5 goede truien en sprinter LeCroq in zijn ploeg wist Gerard de juiste jump te maken in het zinderende slot van Tour de Westwoud 2022.

Marco Doodeman eindigde als tweede, en Kees Heilig werd derde. Beide heren hadden Wout van Aert in hun ploeg, maar omdat de Hulk geen zin had om mee te sprinten op de Champs-Élysées konden zij Gerard niet meer bijhalen.

Onder het Wilhelmus, gespeeld door Eduard Beerepoot, stonden ze deze drie Tourtoppers te stralen op het ereschavot.

Eerder op de avond werd Huub de Vries hierop al gekroond tot beste jongere van dit jaar, en mocht Burgervader Michiel Pijl de Piet Wesseling Regenboogtrui aantrekken als ploegleider met de meeste bonuspunten.

De mensen in de Schalm hebben verder nog genoten van een hilarische Tourvideo, met prachtige items en sketches en waarin tournotaris Peter Blokker erelid werd gemaakt. Hierna heeft de overvolle Schalm op emotionele wijze afscheid genomen van Tourdirecteur Koos “Leblanc” Schipper, die na 30 jaar het stokje overgeeft aan Lars “Prudhomme” van Diepen.

We kijken terug op weer een prachtige Tour dit jaar en hopen u allemaal volgend jaar weer te begroeten bij TdW 2023.

Klik hier om foto’s van Tour de Westwoud 2022 te bekijken!

De Tourdirectie

LABELS
OOK LEUK