Cover Tour de Westwoud 2019
Welkom

Voorwoord 2019

on
29 juni 2019

Beste ploegleiders,

Het voorseizoen leverde al spectaculaire actiebeelden van het profpeloton op. De mooiste finish was ongetwijfeld die van de Amstel Gold Race. Vanuit schier verslagen positie wist onze eigen Mathieu van der Poel met een vlammend eindschot alsnog als eerste de meet te passeren. Wat een held! Wat jammer dat zijn ploeg Corendon – Circus niet over een deelnamebewijs aan de Ronde van Frankrijk beschikt.

Voor een andere Nederlandse topper, te weten Tom Dumoulin, was het even diep zuchten toen het parcours van de Tour 2019 bekend werd gemaakt. Juist het onderdeel waarin hij excelleert – de race tegen de klok – is dit jaar een ondergeschoven kindje. Er is maar één, en dan ook nog een relatief korte, tijdrit ingepland. Deze Tour is vooral geschikt voor de mannen met longinhoud, voor de volhouders met de lange adem die hun hand niet omdraaien voor een colletje meer of minder. Er staan genoeg van dit soort renners aan de start dus vooraf valt niet te voorspellen wie dit jaar de gele trui naar Parijs rijdt.

Ook in Westwoud wordt het hopelijk weer bijzonder spannend. Dit jaar zijn een aantal spelregels SPECTACULAIR GEWIJZIGD. Lees het boekje goed door en bezoek de Trekkingsavond! We verwachten alle ploegleiders op vrijdag 5 juli a.s. vanaf 20.00 uur in Tourcafé De Schalm. Daar vindt onze aftrap van het onmisbare zomerse spektakel Tour de Westwoud plaats. De Schalm is the place to be of – om maar in stijl te blijven –  l’endroit où il faut être.

De dag erop wordt het ‘koers’ en volgen we met zijn allen gepassioneerd de allermooiste rittenkoers van het jaar. Op de slotavond, zondag 28 juli 2019 (aanvang 20.30 uur), wordt dan voor één van jullie het Wilhelmus gespeeld. Vanaf hier veel plezier en succes gewenst in Tour de Westwoud 2019.

A bientôt,

Direction du Tour de Westwoud

TAGS
RELATED POSTS
voorkant boekje 2018
Welkom 2018

18 juni 2018

Welkom 2017

1 juni 2017

Tour de Westwoud 2016
Welkom 2016

25 mei 2016