cover tour de Westwoud 2022
Berichten Welkom

Welkom 2022

op
11 juni 2022

Beste ploegleiders,

Corona is niet weg maar gelukkig zodanig onder controle dat de maatschappij weer open is. Dat is goed nieuws voor de wielerwereld en zeker voor allen die Tour de Westwoud een warm hart toedragen. Na twee jaren met allerlei aanpassingen ziet het er naar uit dat we in 2022 weer ouderwets kunnen knallen met een Trekkingsavond en een Slotavond in Tourcafé De Schalm.

De Tourdirectie heeft er alle zin in om weer twee gezellige avonden te organiseren voor het lokale wielerpeloton. We bestaan in 2022 liefst 35 jaar en willen daar gepaste aandacht aan besteden. Het is ook een jaar waarin er veranderingen plaatsvinden. Zowel voor Tournotaris Peter Blokkér als Tourdirecteur Koos Leblanc Schipper is het de laatste keer dat zij betrokken zijn bij het spel. Uiteraard komen er voor hen waardige vervangers.

Terug naar het sportieve gebeuren. Onze collega’s van de ASO zijn er weer in geslaagd een afwisselend rittenschema samen te stellen. Zowel voor de sprinters, de avonturiers en de klassementsrenners zijn er vele uitdagingen. Wat te denken van twee waaierritten in Denemarken, kasseienstroken in Noord-Frankijk, de verraderlijke klim naar La Planche des Belles Filles, de terugkeer van Alpe d’Huez in het parcours op de Franse nationale feestdag (14 juli), daarnaast nog zes andere aankomsten bergop en een majestueuze tijdrit op de één na laatste dag waarop het klassement nog kan kantelen. Primoz Roglic (2020) heeft er nog nachtmerries van.

Dat laatste is ook de charme van Tour de Westwoud: je kunt nog zoveel punten voorstaan in het tussenklassement, uiteindelijk bepalen de bonuspunten én de uitslag van de slotetappe wie op de hoogste trede van het ereschavot in de Tourzaal van De Schalm staat. Vorig jaar mocht Gerard Stam voor de tweede maal de wisselbeker in ontvangst nemen. Wie volgt hem op? Vanaf 10 juni kunt u één van de 250 beschikbare boekjes kopen. Kom op tijd want op = op.

A bientôt,

Direction et secrétariat de la Tour de Westwoud

LABELS
OOK LEUK