Tour de Westwoud voorkant
Welkom

Welkom 2024

op
14 juni 2024

Beste ploegleiders,

We gaan het bijna normaal vinden. Nederlandse wielrenners die etappes winnen in een grote ronde, voorjaarsklassiekers op hun naam schrijven en de concurrentie aan gort rijden in grote de wielermonumenten. Hoe lang hebben we niet moeten teren op Pieter Weening als laatste etappewinnaar in de Tour de France? Niks tegen ‘de Harker uit Harkema’, maar Mathieu van der Poel en Fabio Jakobsen laten ons wielerhart toch sneller kloppen. Het nadeel is alleen wel dat de verwachtingen nu ook hoger zijn dan voorheen. Een mooie aanval of ereplaats is niet genoeg, er moet gewonnen worden.

En dat in een seizoen waar er harder wordt gekoerst dan ooit. De edities van Omloop Het Nieuwsblad, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gingen nog nooit zo snel dan dit seizoen. Het snelle koersverloop staat garant voor spektakel, maar het maakt de wedstrijden ook gevaarlijker. Grote valpartijen in Dwars door Vlaanderen en in de Ronde van het Baskenland zorgden ervoor dat Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primož Roglič in één klap niet meer door konden rijden.

Hoe zwaar de schade is en hoe goed deze renners voor de dag zullen gaan komen is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Tadej Pogacar opnieuw van de partij is in La Grande Boucle. De Sloveense alleskunner won de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik en de Giro met overmacht en heeft er dit jaar voor gekozen om de Giro d’Italia te combineren met de Tour de France. Een combinatie die maar weinig renners aan kunnen. Hoe goed verteert hij de gevreesde Giro-Tour dubbel?

Om optimaal te kunnen presteren kiest de Tourdirectie van de Tour de Westwoud maar voor één grote ronde. En optimaal presteren, dat kan in het huidige wielrennen alleen door middel van een hoogtestage. El Teide op Tenerife, Tignes in de Franse Alpen of toch het Kopje van Bloemendaal? Waar de Tourdirectie zich heeft voorbereid laten we in het midden.

Vrijdag 28 juni zullen we elkaar weer ontmoeten in Dorpshuis-Café De Schalm bij de trekkingsavond van de Tour de Westwoud. Welke ploegleiders staan er scherp? Wie zet het Westwoudse wielerpeloton op de kant met een aantal talentvolle pareltjes? Welke ploegleider heeft de beste cadans bij het trekken van zijn wielerploeg? En wie plaatst een vroege demarrage voor de eerste gele vlag? We gaan het allemaal meemaken in de Tour de Westwoud van 2024.

A bientôt,

Direction du Tour de Westwoud

LABELS
OOK LEUK
Welkom 2023

20 juni 2023

cover tour de Westwoud 2022
Welkom 2022

11 juni 2022

TdWW cover 2021
Welkom 2021

26 juni 2021

Logo Tour de Westwoud
Beste Tourliefhebbers

14 augustus 2020

Cover Tour de Westwoud 2019
Voorwoord 2019

29 juni 2019

voorkant boekje 2018
Welkom 2018

18 juni 2018

Welkom 2017

1 juni 2017

Tour de Westwoud 2016
Welkom 2016

25 mei 2016